понедељак, 13. април 2009.

Tivat - Nautička sezona u Boki Kotorskoj polako se zahuktava, a do kraja mjeseca u zaliv će, prema najavama agenata, uploviti 17 manjih i većih putničkih brodova.
U luku Kotor juče je uplovio manji belgijski kruzer „La belle del Adriatique“ od tri hiljade bruto-registarskih tona, a koji će do kraja aprila još tri puta doći u Boku.

Pored tog, u narednih dvadesetak dana u luci Kotor očekuju se i četiri uplovljavanja malog grčkog putničkog broda „Artemis“ od 1.200 BRT, u dva navrata doći će „Island Sky“ od 4.200 tona, a dva puta će uploviti i veliki američki kruzer „Azamara Journey“ od 30.277 BRT.
Po jednom će u Boku do kraja aprila uploviti „Azamarin“ blizanac, kruzer „Regatta“, portugalski putnički brod „Aron“ od 5.900 tona, kao i „Kristina Regina“ od 4.300 tona koja vije finsku zastavu.

Već u ponedjeljak u zaliv stiže jedan od najatraktivnijih ovogodišnjih kruzera – 230-metarski brod „Artemis“ renomirane britanske kompanije „P&O Cruises“.
Ta kompanija je dio najveće svjetske kruzing-korporacije, američkog „Carnivala“, a „Artemis“ od 44.600 tona jedan je od ukupno osam velikih putničkih brodova u floti „P&O Cruisesa“, od kojih je jedan – kruzer, „Aurora“, lani već boravio u Boki.
Prava poslastica za sve ljubitelje mora i brodova i atrakcija za turiste biće, međutim, jedan od najvećih putničkih brodova na svijetu – superkruzer „MSC Poesia“ italijanskog brodara „Mediteran shipping company“.
Dolazak tog plovećeg hotela sa više od 2.500 putnika u Boku najavljen je za 17. april.

„MSC Poesia“ je sagrađena prošle godine u brodogradilištu „Aker Yards“ u Francuskoj. Taj 294 metra dugačak kruzer od 93.300 tona do decembra prošle godine bio je „admiralski brod“ u floti MSC-a, nakon čega je primat preuzela ogromna 333 metra dugačka „MSC Fantasia“ od 133.500 tona.
„MSC Poesia“, čija je kuma bila slavna italijanska filmska diva Sofija Loren, ima 16 paluba od kojih je svaka nazvana po jednom čuvenom italijanskom pjesniku.
Pored ostalog, na brodu je pozorište, bioskop, biblioteka, tri bazena, velnes i spa centar, niz restorana, prodavnica i kafea, sportsko-rekreacioni sadžaji sa teniskim i terenom za mini-golf, a posebna atrakcija je glavni atrijum sa vodopadom koji se sliva niz visinu tri palube.
Prošle godine u luci Kotor boravio je „MSC Orchestra“, brod-blizanac MSC Poesie“.

Нема коментара:

Постави коментар