недеља, 26. април 2009.

Muzički festival u Kotoru
Klarinetfest u junu

Prvi „Klarinetfest 2009“, biće održan u junu u Kotoru u organizaciji Gradske muzike-saopštio je dirigent Vladimir Begović.

Klarinetfest će okupiti eminentne profesore klarineta iz regiona: Ante Grgina, Aleksandra Tasića, Ljubišu Jovanovića, Slavka Kovačića, Jurija Hladnika, Bojana Logara.

U programu će učestvovati ZORT-Združeni orkestarski tim sa dirigentom, Nenadom Petkovićem, Kvintet Nevski iz Beograda, Maister trio iz Slovenije, a gost seminara biće i dirigent

Darinka Matić Marović.

Begović je kazao da ga raduje realizacija ideje jer će održavanjem festivala prvenstveno dobiti njegovi polaznici koji će iz „prve ruke“ imati neophodne informacije za kvalitetnu i pravilnu upotrebu instrumenta.

"Profesori će razmijeniti dragocjena iskustva sa kolegama, a Kotor će prvi put dobiti manifestaciju koja ga, uz KotorArt, promoviše kao značajnu muzičku i kulturnu destinaciju Crne Gore“, rekao je Begović agenciji Mina.

Projekat je, kazao je on, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola, studentima muzičkih akademija i profesorima.

Klarinetfest se organizuje u saradnji sa Školom za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora i Udruženjem ljubitelja muzike iz Beograda

Нема коментара:

Постави коментар