среда, 22. април 2009.



Takmičilo se 28 jedrilica
ODRŽANA VELIKA REGATA U BOKI KOTORSKOJ
Bar - U akvatorijumu Tivatskog i Kotorskog zaliva u subotu održana je Tivatska regata za klasu krstaša u organizaciji jedriličarskog kluba “Delfin”. Na regati je učestvovalo 28 plovila koji su jedrili po međunarodnim regatnim pravilima klase krstaš, uputstvima za jedrenje i oglasu za regatu. Jedrilo se u sedam klasa i Miho Belan u osmoj, van konkurencije. Na Tivatskoj regati imao je i prvo takmičarsko zvanično takmičenje i novoosnovani jedriličarski sportski klub “Mornar” Bar, čije je boje branio skiper Dušan Vuković sa krstašem “Vladra” u klasi II i zauzeo vrlo dobro četvrto mjesto.
U klasi 1 - pettite elena najbolji je bio skiper Pero Pejaković, u klasi 2 - black mestery Saša Keković, u klasi 3 - sanja, Niko Belan, u klasi 4 - oxygen, Aleksandra Doretić, klasi 5 - gušt Farkas Robert, u klasi 6 - pina, Nikola Lesnjak, i u klasi 7 - katamarani, najbolji je bio skiper Ljubo Stevanović.
U fer i sportskoj atmosferi Tivatska regata završena je podjelom medalja, pehara i skiperskim druženjem u klubu “Delfin” u Tivtu.

2 коментара: