среда, 29. април 2009.

Posebno priznanje Peru Kvrgiću

HERCEGNOVSKE APRILSKE POZORIŠNE SVEČANOSTI

Zagrebački glumac Pero Kvrgić ovogodišnji je dobitnih plakete “Miloš Šami” koja se dodjeljuje za afirmaciju Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.
- Ovakvom odlukom na pravi način odajemo priznanje Glumcu koji dvije godine zaredom oduševljava publiku na HAPS-u (predstave “U posjeti kod gospodina Grina” i “Stilske vježbe”). Potvrđujemo prošlogodišnji slogan HAPS-a \"Teatar bez granica\" i ukazujemo na neophodnu tješnju regionalnu saradnju. U godini u kojoj Hercegnovsko pozorište obilježava 25 godina rada koji je započelo upravo \"Stilskim vježbama\", nagrada glumcu koji u toj predstavi, najdugovječnijoj na svijetu, igra preko četiri decenije, nova je, lijepa i trajna teatarska spona - i svakako još jedan pozorišni putokaz kako da teatarska čarolija traje - navodi se u obrazloženju žirija u kojem su radili Zoran Živković, Milina Kovačević i Vitka Vujnović.
- Glumci vole aplauze, nagrade, priznanja, tim prije što je glumački poziv poziv trenutka i prolaznosti... a kad se toj prolaznosti da neko priznanje onda to mora da prija, u tome je sva ljepota, kazao je Kvrgić, izražavajući zadovoljstvo zbog nagrade koju je dobio u Herceg Novom.
Plaketu “Miloš Šami” do sada su dobili Teatar mladih iz Novog Sada, Seka Sablić, Petar Kralj, Ljuba Tadić, Predrag Ejdus, Varja Đukić i Mirko Vlahović.

Нема коментара:

Постави коментар